Hoppa till innehåll
ETC Hyreshus

Ställ dig i hyreskön för ETC Bygg Västerås

Nu kan du anmäla dig till hyreskön för ETC:s hyreslägenheter i Västerås. Vi räknar med att inflyttning ska ske tidigast januari 2020.

Våra klimatpositiva trähus är unika. Det är hyreshus, det är med stora odlingsbalkonger, det är med bilpool, gemensam el från våra solceller och mycket annat för att man ska kunna skapa ett klimatpositivt boende utan utsläpp.

Vi tror generellt att de som bor också är aktiva i boendet. Vi behöver skapa gemensamma lösningar, ha en förening som formar detaljer i boendet, aktivt utvecklar trädgård och gemenskap. Vi kommer också hjälpa de boende att kunna sälja odlingsprodukter och hjälpa till att utveckla nya sätt att hantera organiskt avfall och liknande.

Målet med husen är klimatpositivt boende, men också energisnålt boende. Vi räknar med att de boende är aktiva för att minska energiåtgången och hjälper oss som bygger att göra den ännu bättre.

Ja, jag vill anmäla mig till bostadskön

Några saker du bör tänka på om du vill bo här

 • ETC är ett feministiskt, antirasistiskt och klimataktivistiskt bolag. Allt det vi gör finansieras av läsare av våra tidningar och av de som köper el från våra solceller.
 • Som boende får du automatiskt medlemskap i Medlemsföreningen ETC. Du måste inte vara aktiv och du kan självklart tacka nej till medlemskap. Medlemskapet handlar om att få rabatter på klimatpositiva produkter vi tar fram men också om erbjudanden om klimatsmarta semestrar och andra aktiviteter vi erbjuder. Allt är frivilligt men det är roligt om du vill vara med.
 • Vi tror du trivs bäst i detta boende om du är aktiv och gillar att använda våra stora balkonger för odling. Det kommer vara mycket aktivitet runt detta.
 • Vi hoppas på ett blandat boende vad gäller ålder, ursprung och yrkesliv. Vi tror ett hållbart boende mår bra av att möta många som har andra erfarenheter. Vi har flera ettor, tvåor och treor i husen och ser gärna både äldre och barnfamiljer nära varann.
 • Alla boende erbjuds del i vår el, våra bredband och våra bilpooler och cykelpooler. Detta för att minska kostnaderna för var och en, men också för att minska antalet produkter/fordon per hus.
 • Vi kommer också söka en hyresgäst som vill ta på sig ett mer aktivt boende som ”portvakt”. Dvs enklare serviceåtgärder, gårdsutveckling (givetvis mot ersättning) och sambandsuppgifter för att tillkalla service vid särskilda behov.
 • Vi hoppas också de boende går samman i en förening för att gemensamt diskutera och hjälpa oss som bostadsutvecklare att skapa det där boendet som är tryggt, roligt och samtidigt har full respekt för vars och ens behov av privatliv och integritet.

Läs vidare

 • Hyrorna för ETC Byggs hus i Västerås är färdigförhandlade
  Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen är vi på ETC Bygg glada att meddela att är hyrorna nu är satta för de lägenheter som ETC Bygg håller på att färdigställa i Västerås. Här kan du ladda ner avtalet med Hyresgästföreningen. Ni som står […]
 • ETC bygger ett helt ekokvarter i Kumla
  Så här kommer det se ut på Hällabrottet i Kumla om något år. ETC Bygg har vunnit markanvisning för ett helt kvarter av riktigt fina ekohus i ett och ett halvt plan. Här ryms faktiskt hela 120 personer, det blir 40 […]
 • Så bygger vi tysta trägolv
  I ett flervåningshus är golvet i din lägenhet samtidigt någon annans tak. Det betyder att husets bjälklag måste konstrueras på ett sådant sätt att risken för störande ljud minimeras. Handlar det som i vårt fall om trähus, ja då behöver bjälklaget lite extra omtanke.
 • Att resa ett trähus: andra etappen
  Andra etappen i byggandet av ETC Byggs hyreshus i Västerås är nu klar – så här går det för bygget.
 • Nu kan du ställa dig i bostadskön till ETC Bygg i Växjö
  Förra veckan tog ETC Bygg första spadtaget för att börja bygga klimatpositiva hyreshus i Växjö. Nu kan du ställa dig i bostadskön.
 • Nu tas första spadtaget för ETC Bygg i Växjö
  Det är dags för ETC Bygg att ta första spadtaget för att börja bygga klimatpositiva hyreshus i Växjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *