Hoppa till innehåll
ETC Hyreshus

Ställ dig i hyreskön för ETC Bygg Västerås

Nu kan du anmäla dig till hyreskön för ETC:s hyreslägenheter i Västerås. Vi räknar med att inflyttning ska ske tidigast januari 2020.

Våra klimatpositiva trähus är unika. Det är hyreshus, det är med stora odlingsbalkonger, det är med bilpool, gemensam el från våra solceller och mycket annat för att man ska kunna skapa ett klimatpositivt boende utan utsläpp.

Vi tror generellt att de som bor också är aktiva i boendet. Vi behöver skapa gemensamma lösningar, ha en förening som formar detaljer i boendet, aktivt utvecklar trädgård och gemenskap. Vi kommer också hjälpa de boende att kunna sälja odlingsprodukter och hjälpa till att utveckla nya sätt att hantera organiskt avfall och liknande.

Målet med husen är klimatpositivt boende, men också energisnålt boende. Vi räknar med att de boende är aktiva för att minska energiåtgången och hjälper oss som bygger att göra den ännu bättre.

Ja, jag vill anmäla mig till bostadskön

Några saker du bör tänka på om du vill bo här

 • ETC är ett feministiskt, antirasistiskt och klimataktivistiskt bolag. Allt det vi gör finansieras av läsare av våra tidningar och av de som köper el från våra solceller.
 • Som boende får du automatiskt medlemskap i Medlemsföreningen ETC. Du måste inte vara aktiv och du kan självklart tacka nej till medlemskap. Medlemskapet handlar om att få rabatter på klimatpositiva produkter vi tar fram men också om erbjudanden om klimatsmarta semestrar och andra aktiviteter vi erbjuder. Allt är frivilligt men det är roligt om du vill vara med.
 • Vi tror du trivs bäst i detta boende om du är aktiv och gillar att använda våra stora balkonger för odling. Det kommer vara mycket aktivitet runt detta.
 • Vi hoppas på ett blandat boende vad gäller ålder, ursprung och yrkesliv. Vi tror ett hållbart boende mår bra av att möta många som har andra erfarenheter. Vi har flera ettor, tvåor och treor i husen och ser gärna både äldre och barnfamiljer nära varann.
 • Alla boende erbjuds del i vår el, våra bredband och våra bilpooler och cykelpooler. Detta för att minska kostnaderna för var och en, men också för att minska antalet produkter/fordon per hus.
 • Vi kommer också söka en hyresgäst som vill ta på sig ett mer aktivt boende som ”portvakt”. Dvs enklare serviceåtgärder, gårdsutveckling (givetvis mot ersättning) och sambandsuppgifter för att tillkalla service vid särskilda behov.
 • Vi hoppas också de boende går samman i en förening för att gemensamt diskutera och hjälpa oss som bostadsutvecklare att skapa det där boendet som är tryggt, roligt och samtidigt har full respekt för vars och ens behov av privatliv och integritet.

Läs vidare

 • Om ETC Byggs underleverantörer och arbetsmiljö
  Att bygga hus är ett stort projekt där väldigt många blir inblandade och där regelverk styr den mesta verksamheten. ETC Bygg är ett ju ett nytt fastighetsbolag, vi har inflyttning 1 juni i våra första hus i Västerås och halva idén […]
 • Grunden är klar för ETC Bygg i Växjö
  I Växjö håller ETC Bygg på att skapa tre hyreshus. Det första spadtaget togs i höstas. Sedan dess har vi hållt på med markförbereding – och nu är grunden för de första husen klara. Nästa steg är att resa väggar och […]
 • Snart är det dags för inflyttning i Västerås
  Det börjar närma sig inflyttning i våra klimatsmarta hyreshus i Västerås. I slutet av mars bjöd ETC Byggs grundare och vd Johan Ehrenberg därför in till ett första möte med de blivande hyresgästerna. Via Zoom fick de möjlighet att träffas och […]
 • Sista chansen att få en lägenhet hos ETC Bygg i Västerås
  Vill du bo i framtidens boende? Nu är sista chansen att ansöka till ETC Byggs bostadskö för hyreshusen i Västerås.
 • Känslan av trä sitter i väggarna
  Visst går det att bygga klimatpositivt. I ETC Byggs hyreshus i Västerås, möjliggjorda genom crowdfunding, har vi valt att bygga upp ytterväggarna på ett sätt som påminner en hel del om hur vi människor bör klä oss för att ge kroppen skydd mot kyla, väta […]
 • Hyrorna för ETC Byggs hus i Västerås är färdigförhandlade
  Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen är vi på ETC Bygg glada att meddela att är hyrorna nu är satta för de lägenheter som ETC Bygg håller på att färdigställa i Västerås. Här kan du ladda ner avtalet med Hyresgästföreningen. Ni som står […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *