Ställ dig i hyreskön för ETC Bygg Västerås

Nu kan du anmäla dig till hyreskön för ETC:s hyreslägenheter i Västerås. Vi räknar med att inflyttning ska ske tidigast januari 2020.

Nu kan du anmäla dig till hyreskön för ETC:s hyreslägenheter i Västerås. Vi räknar med att inflyttning ska ske tidigast januari 2020.

Våra klimatpositiva trähus är unika. Det är hyreshus, det är med stora odlingsbalkonger, det är med bilpool, gemensam el från våra solceller och mycket annat för att man ska kunna skapa ett klimatpositivt boende utan utsläpp.

Vi tror generellt att de som bor också är aktiva i boendet. Vi behöver skapa gemensamma lösningar, ha en förening som formar detaljer i boendet, aktivt utvecklar trädgård och gemenskap. Vi kommer också hjälpa de boende att kunna sälja odlingsprodukter och hjälpa till att utveckla nya sätt att hantera organiskt avfall och liknande.

Målet med husen är klimatpositivt boende, men också energisnålt boende. Vi räknar med att de boende är aktiva för att minska energiåtgången och hjälper oss som bygger att göra den ännu bättre.

Ja, jag vill anmäla mig till bostadskön

Några saker du bör tänka på om du vill bo här

  • ETC är ett feministiskt, antirasistiskt och klimataktivistiskt bolag. Allt det vi gör finansieras av läsare av våra tidningar och av de som köper el från våra solceller.
  • Som boende får du automatiskt medlemskap i Medlemsföreningen ETC. Du måste inte vara aktiv och du kan självklart tacka nej till medlemskap. Medlemskapet handlar om att få rabatter på klimatpositiva produkter vi tar fram men också om erbjudanden om klimatsmarta semestrar och andra aktiviteter vi erbjuder. Allt är frivilligt men det är roligt om du vill vara med.
  • Vi tror du trivs bäst i detta boende om du är aktiv och gillar att använda våra stora balkonger för odling. Det kommer vara mycket aktivitet runt detta.
  • Vi hoppas på ett blandat boende vad gäller ålder, ursprung och yrkesliv. Vi tror ett hållbart boende mår bra av att möta många som har andra erfarenheter. Vi har flera ettor, tvåor och treor i husen och ser gärna både äldre och barnfamiljer nära varann.
  • Alla boende erbjuds del i vår el, våra bredband och våra bilpooler och cykelpooler. Detta för att minska kostnaderna för var och en, men också för att minska antalet produkter/fordon per hus.
  • Vi kommer också söka en hyresgäst som vill ta på sig ett mer aktivt boende som ”portvakt”. Dvs enklare serviceåtgärder, gårdsutveckling (givetvis mot ersättning) och sambandsuppgifter för att tillkalla service vid särskilda behov.
  • Vi hoppas också de boende går samman i en förening för att gemensamt diskutera och hjälpa oss som bostadsutvecklare att skapa det där boendet som är tryggt, roligt och samtidigt har full respekt för vars och ens behov av privatliv och integritet.

ETC Bygg är vårt bolag som tar in pengar från allmänheten och ­förvandlar dem till klimatsmarta hyreshus. Du sparar i andelar som återköps till insatt summa när du vill avsluta ditt sparande.

Avkastning för år 2024 är 5,5 procent.
Ditt sparande har säkerhet i form av B-aktier i vårt publika bolag ETC Bygg AB. Sparande i B-aktier omfattas inte av statlig insättningsgaranti.