Hoppa till innehåll
ETC Hyreshus

Nu är taket på plats

Sedan ska vi klä det fullt med solceller.

Det du ser här är början på en klimatpolitisk resa vi startade för två år sen. Vi frågade våra läsare om vi inte skulle bygga hus ihop och så fick det bli. Det mest fantastiska med våra hus är inte att de är energisnåla, att all el kommer från taken eller att vi gemensamt ska kunna skapa ett annat boende med mycket odlande och klimatsnällt resande. Inte ens att vår grund har 45 procent lägre utsläpp, tack vare en annorlunda platta, är det viktigaste.

Nej, det mest otroliga är att det här är helt finansierat utan banker! Alla pengar kommer från ETC läsare som sparar i hyreshusen (säkerheten är B-aktier i bolaget och man har en ränta på 2 procent). Totalt har vi nu fått ihop över 73 miljoner kronor! (Varav 2/3 är ett direkt 18 månaders bygglån med högre ränta, från samma sparare.) 

Otroligt.

Vill du var med och spara är det bara att gå in på spara.etc.se/bygg. Gäller även föreningar och företag.

Läs vidare

 • Hyrorna för ETC Byggs hus i Västerås är färdigförhandlade
  Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen är vi på ETC Bygg glada att meddela att är hyrorna nu är satta för de lägenheter som ETC Bygg håller på att färdigställa i Västerås. Här kan du ladda ner avtalet med Hyresgästföreningen. Ni som står […]
 • ETC bygger ett helt ekokvarter i Kumla
  Så här kommer det se ut på Hällabrottet i Kumla om något år. ETC Bygg har vunnit markanvisning för ett helt kvarter av riktigt fina ekohus i ett och ett halvt plan. Här ryms faktiskt hela 120 personer, det blir 40 […]
 • Så bygger vi tysta trägolv
  I ett flervåningshus är golvet i din lägenhet samtidigt någon annans tak. Det betyder att husets bjälklag måste konstrueras på ett sådant sätt att risken för störande ljud minimeras. Handlar det som i vårt fall om trähus, ja då behöver bjälklaget lite extra omtanke.
 • Att resa ett trähus: andra etappen
  Andra etappen i byggandet av ETC Byggs hyreshus i Västerås är nu klar – så här går det för bygget.
 • Nu kan du ställa dig i bostadskön till ETC Bygg i Växjö
  Förra veckan tog ETC Bygg första spadtaget för att börja bygga klimatpositiva hyreshus i Växjö. Nu kan du ställa dig i bostadskön.
 • Nu tas första spadtaget för ETC Bygg i Växjö
  Det är dags för ETC Bygg att ta första spadtaget för att börja bygga klimatpositiva hyreshus i Växjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *