Hoppa till innehåll
ETC Hyreshus

Ja, nu bygger vi!

Många anmäler sig till sparande i våra hyreshus. Stort tack för det, nu har vi faktiskt fått in över 20 miljoner kronor.

Om du följt oss via bygg.etc.se så ser du att vi kommit en rejäl bit på vägen och de första husens grunder påbörjas nu medan träbygget ska ta fart i maj. Innan 2020 ska första huset stå på plats. Vi bygger själva (där Fredrik Fagerberg på bilden här ovanför är ansvarig) med egen personal och ett nätverk av leverantörer.  (Fredrik är van byggare av ekoträhus och tillsammans har vi skapat ett ETC byggentreprenad AB som ska göra allt det praktiska jobbet åt ETC bygg AB, bolaget som äger husen och som du sparar i.)

Det har varit en väldig fart på crowdfundingen, vi är uppe i över 18 miljoner kronor nu.

Som säkerhet för att spara i ETC Bygg har du B-aktier i ETC Bygg AB. (En aktieandel per 10 000 kr). När du vill ta ut ditt sparande återköper vi andelarna/aktierna till samma pris, plus din avkastning på idag 2 procent per år.

Som du vet söker vi långsiktiga sparare eftersom husen ju ska avbetalas under lång tid, via hyrorna, men behöver man avsluta så är det 6 månaders uppsägningstid som gäller för uttagen.

Vi har idag hyreskön full för de första två husen. (Så ekonomin där därmed säkrad). Vi har också en oberoende värdering som överstiger byggkostnaderna rejält.

Nu ökar vi crowdfundingen för ännu bättre ekonomi och få fart på markplaneringen i andra städer. 

Next stop Växjö.

Var med och spara i en klimatlösning för allas vår framtid! 

Tack än en gång!

Här kan du börja spara i ETC Bygg

Läs vidare

 • Hyrorna för ETC Byggs hus i Västerås är färdigförhandlade
  Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen är vi på ETC Bygg glada att meddela att är hyrorna nu är satta för de lägenheter som ETC Bygg håller på att färdigställa i Västerås. Här kan du ladda ner avtalet med Hyresgästföreningen. Ni som står […]
 • ETC bygger ett helt ekokvarter i Kumla
  Så här kommer det se ut på Hällabrottet i Kumla om något år. ETC Bygg har vunnit markanvisning för ett helt kvarter av riktigt fina ekohus i ett och ett halvt plan. Här ryms faktiskt hela 120 personer, det blir 40 […]
 • Så bygger vi tysta trägolv
  I ett flervåningshus är golvet i din lägenhet samtidigt någon annans tak. Det betyder att husets bjälklag måste konstrueras på ett sådant sätt att risken för störande ljud minimeras. Handlar det som i vårt fall om trähus, ja då behöver bjälklaget lite extra omtanke.
 • Att resa ett trähus: andra etappen
  Andra etappen i byggandet av ETC Byggs hyreshus i Västerås är nu klar – så här går det för bygget.
 • Nu kan du ställa dig i bostadskön till ETC Bygg i Växjö
  Förra veckan tog ETC Bygg första spadtaget för att börja bygga klimatpositiva hyreshus i Växjö. Nu kan du ställa dig i bostadskön.
 • Nu tas första spadtaget för ETC Bygg i Växjö
  Det är dags för ETC Bygg att ta första spadtaget för att börja bygga klimatpositiva hyreshus i Växjö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *