Ja, nu bygger vi!

Många anmäler sig till sparande i våra hyreshus. Stort tack för det, nu har vi faktiskt fått in över 20 miljoner kronor.

Många anmäler sig till sparande i våra hyreshus. Stort tack för det, nu har vi faktiskt fått in över 20 miljoner kronor.

Om du följt oss via bygg.etc.se så ser du att vi kommit en rejäl bit på vägen och de första husens grunder påbörjas nu medan träbygget ska ta fart i maj. Innan 2020 ska första huset stå på plats. Vi bygger själva (där Fredrik Fagerberg på bilden här ovanför är ansvarig) med egen personal och ett nätverk av leverantörer.  (Fredrik är van byggare av ekoträhus och tillsammans har vi skapat ett ETC byggentreprenad AB som ska göra allt det praktiska jobbet åt ETC bygg AB, bolaget som äger husen och som du sparar i.)

Det har varit en väldig fart på crowdfundingen, vi är uppe i över 18 miljoner kronor nu.

Som säkerhet för att spara i ETC Bygg har du B-aktier i ETC Bygg AB. (En aktieandel per 10 000 kr). När du vill ta ut ditt sparande återköper vi andelarna/aktierna till samma pris, plus din avkastning på idag 2 procent per år.

Som du vet söker vi långsiktiga sparare eftersom husen ju ska avbetalas under lång tid, via hyrorna, men behöver man avsluta så är det 6 månaders uppsägningstid som gäller för uttagen.

Vi har idag hyreskön full för de första två husen. (Så ekonomin där därmed säkrad). Vi har också en oberoende värdering som överstiger byggkostnaderna rejält.

Nu ökar vi crowdfundingen för ännu bättre ekonomi och få fart på markplaneringen i andra städer. 

Next stop Växjö.

Var med och spara i en klimatlösning för allas vår framtid! 

Tack än en gång!

Här kan du börja spara i ETC Bygg

ETC Bygg är vårt bolag som tar in pengar från allmänheten och ­förvandlar dem till klimatsmarta hyreshus. Du sparar i andelar som återköps till insatt summa när du vill avsluta ditt sparande.

Avkastning för år 2024 är 5,5 procent.
Ditt sparande har säkerhet i form av B-aktier i vårt publika bolag ETC Bygg AB. Sparande i B-aktier omfattas inte av statlig insättningsgaranti.