Bilpoolen i Växjö

En bilpool är ett smart sätt att få tillgång till fordon utan att själv behöva äga det. Dessutom är det klimatsmart att dela.

På gården finns det gott om platser för parkering av cyklar, det finns även möjlighet att låna el- och lastcyklar ur vår cykelpool. För de tillfällen då cyklar inte täcker behovet kan man även nyttja bilpoolen, som består av en Tesla och som kan köras cirka 35 mil innan den behöver laddas. Den är främst till för användning i närområdet och man anmäler hur länge man beräknar att använda bilen. Bokning av dessa regleras så att alla har möjlighet att ta del av bil- och cykelpoolen.

Det är gratis att använda bilen de första två timmarna och cyklarna de första tre timmarna. Därefter tillkommer en avgift beroende på fordon. Målet är att fordonen skall användas av så många som möjligt för korta turer. Detta gäller under 2021 och efter det är planen att ha en diskussion med föreningen om hur vi ska sköta detta i framtiden, vad som fungerat bra och mindre bra och förslag på förbättringar.

OBS viktigt att bilen alltid är låst när ni lämnar den. Om det av någon anledning är problem, kontakta Annelie Norell på ETC Bygg.

Tips för att öppna och starta Teslan

ÖPPNA BILEN

Om dörrarna inte öppnas automatiskt; 

  1. Dubbelklicka på bilnyckeln och tryck även till på bilens handtag om den inte svarar direkt.
  2. Funkar inte detta så kan det hjälpa att dra nyckeln fram och tillbaka några gånger längs med vindrutetorkaren på förarsidan.
  3. När du dragit nyckeln längs vindrutetorkaren behöver du trycka på handtaget för att bilen ska öppnas. 
  4. Om bildörrarna förfarande inte öppnas kontakta Annelie Norell på ETC Bygg.
STARTA BILEN
  1. Om inte bilen automatiskt går att starta så placera nyckeln längs med panelen under 12V-batteriet mellan sätena fram i bilen.
  2. Om bilen inte startar kontakta Annelie omgående.

Läs mer här:
https://www.tesla.com/sv_SE/support/do-it-yourself-model-s#unlocking-broken-key

Observera att det vid kallare väder kan det ta lite tid än vanligt att starta bilen.

Det är viktigt att bilen ALLTID laddas efter användning, extra viktigt att tänka på när det är sträng kyla. 

Den som ställer bilen utan att sätta i laddsladden, och om bilen laddar ur, kommer att debiteras för bogsering.