Bil- och cykelpool

En bil- och cykelpool är ett smart sätt att få tillgång till fordon utan att själv behöva äga det. Dessutom är det klimatsmart att dela.

På gården kommer det finnas gott om platser för parkering av sin cykel, det finns även möjlighet att låna lastcykeln ur vår cykelpool. För de tillfällen då cykeln inte täcker behovet kan man även nyttja bilpoolen, vilket till en början kommer bestå utav en Tesla och en Nissan skåpbil. Skåpbilen kan köra ca 10 mil innan den behöver laddas, Teslan cirka 35 mil. Dessa är främst till för användning i närområdet och man anmäler hur länge man beräknar att använda bilen. Bokning av dessa regleras så att alla har möjlighet att ta del av bil- och cykelpoolen.

Det är gratis att använda bilarna de första två timmarna och cyklarna de första tre timmarna. Därefter tillkommer en avgift beroende på fordon. Målet är att fordonen skall användas av så många som möjligt för korta turer. Detta gäller under 2021 och efter det är planen att ha en diskussion med föreningen om hur vi ska sköta detta i framtiden, vad som fungerat bra och mindre bra och förslag på förbättringar.

Vem får bli medlem

Cyklarna: Boende på Rangatan 5 och Ägirgatan 26 som är över 16 år.
Bilarna: Boende på Rangatan 5 och Ägirgatan 26 som har körkort och är minst 21 år.

För att bli medlem eller om du har frågor om fordonen mejla etcvasteras@etc.se

Skador som man orsakar fordonen och som inte täcks av försäkring betalar användaren.

Hur gör jag

GoRide levererar systemet till poolen och Bobbys Cykel sköter underhållet av cyklarna. När du är medlem så kan du med appen GoRide boka och låsa upp batteri och nyckelskåpet där vi förvarar nycklar till bilar och cyklar och batterier till elcyklarna.

Nedan finner du en hjälpsida med guider och praktisk hjälp för hur du bokar.

Ladda ner appen

GoRide för Ios (Iphone och Ipad).
GoRide för Android (Fairphone, Samsung med flera).
Ladda ned på Google Play