Nu bygger vi för fullt i Växjö

Sommaren blev inte vilotid för alla. Inte för ETC Bygg i alla fall som under den varma julimånaden satte upp det första huset av tre i Växjö. Det är vår stora trästomme i massivt trä som kommit på plats plus en första takdel för att skydda bygget vid regn.

De här husen är precis som våra hyreshus i Västerås, stora öppnas balkonger för odling och fantastiskt vackra lägenheter i hög kvalité. Och omgivningen är lika fin som den vid Mälaren. En skogsdunge bort ligger Bergundasjön och väntar. Ja de högsta våningarna får sjöutsikt!

Vi kommer dock ändra en del av byggtekniken för att försöka pressa klimatinsatserna ännu mer. Två av grunderna är här i en betong med lägre utsläpp precis som i Västerås. Men den tredje grunden hoppas vi få tillstånd till att bygga i granit eller annat stenmaterial.

Vi kommer dock ändra en del av byggtekniken för att försöka pressa klimatinsatserna ännu mer.

Vi ändrar också på yttertaken, som i Västerås är ett papptak med solceller ovanpå. Här i Växjö blir det istället falsat plåttak eftersom det innebär att vi betydligt billigare kan montera upp den stora solcellsanläggningen som täcker hela taken.

Ja, även i Växjö kommer vi producera mer energi än vi behöver. Vi bygger plus hus helt enkelt.

När första stommen nu är på plats börjar snickerier, vatten, el och golvarbete medan stomme nummer två sätts upp. Alla tre husen kommer ha inflyttning 2022 men det är alldeles för tidigt att lova någon särskild månad ännu. Vi kommer fortlöpande berätta om detta bygge här på sajten.

Vi hoppas att redan nästa månad kunna berätta en solig specialnyhet för själva bygget ihop med Växjö Energi.

Men låt oss ta det steg för steg.

Husen i Växjö är, liksom husen i Västerås, helt crowdfundade via läsare av ETC:s medier. Den totala budgeten är på 120 miljoner kronor. Just nu pågår en kampanj för fler 18 månaderslån med 4% i ränta. Dessa gäller de som är sparare och därmed med som B-aktieinnehavare.

Är du intresserad att vara med använder du länken nedan.

ETC Bygg är vårt bolag som tar in pengar från allmänheten och ­förvandlar dem till klimatsmarta hyreshus. Du sparar i andelar som återköps till insatt summa när du vill avsluta ditt sparande.

Avkastning för år 2024 är 5,5 procent.
Ditt sparande har säkerhet i form av B-aktier i vårt publika bolag ETC Bygg AB. Sparande i B-aktier omfattas inte av statlig insättningsgaranti.