ETC Bygg är nominerat till Nordiska rådets miljöpris

När Nordiska rådet för 29:e året i rad delar ut sitt internationella miljöpris är ETC Bygg ett av åtta nominerade bolag från olika länder som tävlar om priset.

– Vi är enormt stolta över att som ett litet, innovativt byggbolag bli nominerade till priset, säger Johan Jenny Ehrenberg, grundare av ETC Bygg.

Priset ges varje år till en nordisk organisation, näringsverksamhet eller person som ”på ett föredömligt sätt har lyckats integrera respekten för miljön i sin verksamhet eller i sitt arbete eller som på annat sätt har gjort en extraordinär insats för miljön.”

– Det här är ett kvitto på att vi gör något viktigt och rätt när vi tillsammans med tusentals läsare finansierar bygget av våra klimatpositiva hyreshus. Att hyresgästerna desutom får ett socialt boende som är rätt unikt gör ju inte nomineringen sämre.

Årets tema för priset är hållbart byggande. ETC Bygg är det enda svenska företaget som nominerats. De övriga nominerade är från Island, Åland, Färöarna, Danmark, Finland och Norge. I höst kommer en vinnare att utses som får ta emot 300 000 danska kronor.

– Vi bygger klimatpositivt i trä, halm och med unika lösningar för grund och fasader. Vi försöker att inte kompromissa med klimatfrågan utan verkligen skapa något klimatpositivt. Att Nordiska rådet ser detta med nomineringen är mycket uppmuntrande. Byggbranschen måste ändras. Det här är ett steg på vägen, säger Fredrik Fagerberg, byggchef på ETC Bygg.

ETC Bygg är vårt bolag som tar in pengar från allmänheten och ­förvandlar dem till klimatsmarta hyreshus. Du sparar i andelar som återköps till insatt summa när du vill avsluta ditt sparande.

Avkastning för år 2024 är 5,5 procent.
Ditt sparande har säkerhet i form av B-aktier i vårt publika bolag ETC Bygg AB. Sparande i B-aktier omfattas inte av statlig insättningsgaranti.