ETC Bygg skapar klimatpositivt kvarter i Hultsfred

I ett vackert nytt område, omgärdat av stora ekar och nära sjön, har ETC Bygg just skrivit på ett markavtal på totalt 10 000 kvadratmeter i Herrstorpet i Hultsfred.

– Det här är ett unikt bostadsområde med fantastiska naturupplevelser och närhet till det mesta, säger Johan Ehrenberg, grundare av ETC Bygg.

Här vill vi skapa något helt nytt, en blandning av ETC Byggs hyreshus i Västerås, ett tvåvåningshus med loftgång och sen lägger vi till något riktigt fint. Sex tvåvånings ETC Torp samsas med tre enplans Lilla Torp. Vi blandar helt enkelt småhus med större hyreshus och får ett gemensamt boende i centrum av det nya området Herrstorpet.

– Vi bygger ett klimatpositivt kvarter med en energiproduktion som ger mer el än husen själva använder. Vi vill även skapa platser för odling och gemenskap och kommer dessutom erbjuda en elbilspool för de boende, säger Johan Ehrenberg.

De nio torpen börjar vi sälja redan nu i höst medan hyreshusen byggs efter att torpen är klara. Inflyttning sker i omgångar, men vi räknar med att alla lägenheter är uthyrda 2026.

ETC Bygg är ett byggprojekt där vi bygger helt i trä med solceller för att skapa ett byggande som inte förstör vår planet utan tvärtom – skapar ren energi och lagrar koldioxid. Projektet möjliggörs av crowdfunding – över 1 000 personer har tillsammans hjälpt till i ett långsiktigt sparande där husen vi bygger står som säkerhet.

Vill du veta mer om hur du kan spara långsiktigt i ETC Bygg kan du läsa mer här.

Är du intresserad av att att bygga ett eget ETC Torp i Herrstorpet? Gör en intresseanmälan här.

ETC Bygg är vårt bolag som tar in pengar från allmänheten och ­förvandlar dem till klimatsmarta hyreshus. Du sparar i andelar som återköps till insatt summa när du vill avsluta ditt sparande.

Avkastning för år 2024 är 5,5 procent.
Ditt sparande har säkerhet i form av B-aktier i vårt publika bolag ETC Bygg AB. Sparande i B-aktier omfattas inte av statlig insättningsgaranti.