Därför väljer Mattias ETC Bygg: ”Pengarna används till något bra”

”Det känns väldigt positivt att kunna stötta en verksamhet som är med om att lösa problem istället för att kapitalisera på folks svagheter.” Så motiverar Mattias Qvarsell varför han sparar i ETC Bygg.

Mattias Qvarsell är 44 år och arbetar som förhandlingschef. Han har provat de flesta investerings- och sparformer, även aktier i liten skala. Och han har kommit till slutsatsen att aktier är det mest riskfyllda.
– Spekulera ska du bara göra så länge du inte behöver pengarna, om de inte spelar så stor roll.
Därför har han köpt enstaka aktier i olika företag för att få koll på utvecklingen och möjligheten att gå på på bolagsstämmor.

Får bra avkastning

Men de pengar han sätter undan för sparande, för att han vet att han kommer att behöva dem så småningom, vill han inte lägga i spekulation. Därför har han hittills sparat 10 000 kronor i ETC Bygg.
– Jag är nyfiken på olika sätt att spara och ville testa ETC Bygg. Dels tänker jag att pengarna används till något bra och dels får jag en avkastning på 5,5 procent.

”Många bekymmer kan lösas”

En annan anledning till att välja ETC Bygg är att Mattias Qvarsell är bekymrad över klimatkrisen. Samtidigt är han hoppfull inför framtiden.
– Jag är ganska trygg med att människorna kommer att lösa problemen. Jag är lite optimistiskt lagd. Vissa tror på gammal teknik som kärnkraft, men jag tror det är meningslöst att bygga så. Sol, vind och lagring, kommer att lösa många bekymmer vi har idag.
– Omställning tror jag är fullt möjlig, det kan bli ganska bra. Färre bensindrivna bildar, fler eldrivna, biogas och lättare att reparera. Dela på bilarna. Det finns utmaningar och det är ett akut läge – men vi kan lösa det.

Gillar Johan Jennys driv

ETC Bygg har hittills byggt två klimatpositiva hyreshus i Västerås och tre i Växjö. Ett höghus håller på att byggas i Malmö. När Mattias Qvarsell tänker på att han är en av många som möjliggör detta och att det förhoppningsvis knuffar hela byggindustrin i rätt riktning, känns det bra.
– Det jag tycker är ballt med ETC Bygg är att man gör förändringen själv och visar att det är möjligt. Elon Musk är världens kapitalist, men är drivande, som person. Samma tendens att vara drivande ser jag hos Johan Jenny Ehrenberg.
– Det känns väldigt positivt att prova detta! Bättre än att spara i bankerna. De kapitaliserar på utsatta och vissa blir rikare, vilket jag tycker är ett märkligt sätt att ordna ett samhälle.

ETC Bygg är vårt bolag som tar in pengar från allmänheten och ­förvandlar dem till klimatsmarta hyreshus. Du sparar i andelar som återköps till insatt summa när du vill avsluta ditt sparande.

Avkastning för år 2024 är 5,5 procent.
Ditt sparande har säkerhet i form av B-aktier i vårt publika bolag ETC Bygg AB. Sparande i B-aktier omfattas inte av statlig insättningsgaranti.